18.2.16

KÖTÜ BİR KEDİ DEĞİL O: SADECE ŞERAFETTİN İŞTE..

 Öncelikle "Kötü Kedi Şeraffetin" ismini cismini bile bu filmle ilk kez duyan yeni nesil için ve okur olmayan, çizgi romana veya karikatür, animasyon ve çizgi film dünyasına hiç ilgi duymayan kesim ve bilmeyenler için öncelikle onu biraz anlatmak istiyorum. Yazımın içinde artık kendisinden herkesin bildiği bizimde kullandığımız kısa ismi "Şero" olarak bahsedeceğim:)

9.2.16

BAYILIYORUM BUNA: ISPANAKLI TOST



Geçenlerde instagram dünyasın da  cookplus sitesi haftanın sebzesini:Ispanak olarak belirleyerek Ispanaklı bir tarif yaparak gönderen şanslı bir kişiye "waffle makinesi "hediye olarak verecekti. Yarışmayı görünce, Ah tam benlik ne yapsam derken, aklıma "ıspanaklı tost" geldi. Sanki Amerikayı yeniden keşfetmiş gibi bir mutlu oldum anlatamam:) Dedim kimse bilmez bunu..Ertesi gün doğru ıspanak almaya çıktım. Gelir gelmez, büyük bir özenle keşfimi yapmaya başladım. Tabi pratik tarif uzmanıyım ya, zaten 5 dk içinde oluyor. O arada şöyle bir internet dünyasına göz gezdireyim dedim. O da ne , ortalık ıspanaklı tostan geçilmiyor. Hafif bozulmuş olsam da, bozuntuya vermedim. Uslu uslu ve büyük keyifle en azından ben ilk kez yiyeceğim için, bir ısırık aldım tadına baktım ve.. Off diyorum, bu ne lezzet, yani uzun süre bana artık sucuklu, kaşarlı tost yediremez kimse. Yani o kadar diyorum, siz anlayın. Ve lütfen yapın ve tadın.. Ispanağı zor yiyen benim eş bile, bayıldı ise... başka söze gerek yok. İşte tarif..
Dip not: Sadece sakın tuz fazla atmayın, nedense ne kadar az tuz koysam da, ikidir tostlarım baya tuzlu oluyor. Bir damla tuz...