8.1.16

KÖPEK MAMASI SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?



Hayvan severlerin bir çoğu doğru mamayı tercih edememekten şikayetçi. Bu konuda her hayvan sahibinin kendi hayvanını baz alarak uzman olması da ayrı bir sorun. Her duyduğunuz mama ismini dostunuz üstünde denemeyin. Çevrenizden duyduğunuz kulaktan dolma bilgilerden vazgeçin. Köpek Maması seçerken nelere dikkat etmelisiniz, sizin için araştırdık. Öncelikle evcil dostunuza kendinize baktığınız kadar iyi baktığınızdan emin olun. Daha sonra ise şu 3 maddeyi uyguladığınız zaman doğru mamayı seçme yolundasınız demektir.

İyi Mama Nasıl Anlaşılır ?

1. Dostunuzun bu mamayı mutlu ve huzurlu bir şekilde yemesi gerekmektedir. Bazı köpekler her mamayı tüketme eğiliminde değildir. Bu onları rahatsız ve mutsuz eder.


2. Kısa vadeli sonuçlar önemlidir. Dostunuzun kakası size en iyi ipucunu verecektir. Eğer ishal ise veya aşırı kokulu kaka yapıyorsa bu mamanın doğru tercih olmadığını gösterecektir.

3. Uzun vadeli sonuçlar tüylerinden anlaşılabilir. İyi beslenen insanların ciltlerinin parlaması gibi hayvan dostlarımızın da tüyleri daha parlak olacaktır. Sağlıklı bir Köpek Maması etkilerini uzun vadede belli etmektedir.

Bir tüketici olarak köpek dostlarınızın beslenmesi için dikkat edebileceğiniz en önemli unsurlar bunlar. Geri kalan beslenme planları ve hesaplamalarının veterinerler eşliğinde yapılması gereklidir. Dostlarınızın belirli dönemleri olacaktır. Tıpkı çocukken 20 yaşında yediğiniz besinlerin tamamını tüketemediğiniz gibi dostunuzda, dönemlerine uygun olarak besin tüketmek zorundadır. Bu konuda uzmanlara danışmak önemlidir. Türkiye'de bu işi hakkını vererek yapan uzmanları bulmak maalesef çok kolay değil. Ev arkadaşınızı mutlu etmek için çok fazla arayışa girmenize gerek yok.

Uzmanlığı ve tecrübesi ile dostlarınıza uygun kaliteli Köpek Maması bulabileceğiniz güvenilir sitelerden bir tanesi; petmamashop.com. Site yaptığı kampanyalar ile yüksek besin değeri olan mamalara uygun fiyatlara ulaşma imkanı sağlıyor. Dostunuz daha kaliteli ürünler tüketerek çok daha sağlıklı ve uzun bir ömür sürebilir. Petmamashop.com gibi kaliteli mağazaları tercih etmek siz değerli sahiplere kalıyor. İncelemek isterler diye kedi sever dostlarımız için de sitenin kedi maması kategori linkini de ekledim. Böylece bir çok kaliteli ürünleri inceleyerek bilgi sahibi olacaklar onlarda.

2 yorum:

  1. Kedi mamasına daha çok ihtiyaç duyuyorum ben:( derken sondaki yazıyı gördüm:)

    YanıtlaSil
  2. Bloglara olan ilgimi artırdınız. Bunun için size teşekkür etmem gerekiyor. Kedileri çok sevdiğinizi biliyorum. Benim gibi hem kedi hem de köpek besleyenler için de faydalı bir paylaşım.

    YanıtlaSil