28.2.14

NEYİ ARIYORSAN SEN O'SUN


“Neyi arıyorsan sen O'sun" der Mevlana...
Zulmün peşindeysen zalimsin, aşkı arıyorsan aşık...
Elinden tuttuğumuz her sevgili, bizi sürükleyip, kendi iç dünyamızın derinliklerinde bir keşif gezisine çıkarır. Her ilişki, benliğimizde bir kazıdır aslında, her sevda ruhumuzun bir başka yüzü...
Her aşkta kendimizi ararız; o yüzden bulduklarımız, benzerlerimizdir.
Resimlerini yanyana koyun sevdiklerinizin ve dikkatle bakın yüzlerine, onların suretlerinden kendi yüzünüz bakacaktır size...

26.2.14

Header - Kızılcık Şerbetim



Sevgili Şeyma'nın da blog tasarımını o anlattı ben yaptım. Deneme yanılma uygulama yoluyla sonunda böyle bir güzellik çıktı.Şeyma makyaj yapmayı seviyor, bende ona bu güzel makyaj masasını bulabilmek için baya bir site vs. dolaştım. Sonunda arşivimde gözümün önünde olanı çok sonra fark ettim:) Bir kaç çalışma sonucu biricik annesi ile bakarak seçip bu header da karar kıldılar. Sosyal butonları, hakkımda profili ve arka planı  son haliyle karşınızda..

Bu arada Şeyma çok güzel şeyler paylaşıyor, bence takipte kalın..:) Teşekkürlerini de bu güzel yazı ile sundu, bende ona çok teşekkür ederim. Kafasındakileri bana çok güzel anlattığı için..

Anneye sevgiler:)

19.2.14

Biz artık kedi yatağı yapıyoruz :)


3 kafa oturduk. Sokak kedilerimizin tedavisi için sürekli insanlardan yardım istemeden nasıl maddi imkan buluruz diye düşündük. Sonunda hadi bizde kedi yatağı yapalım, satamazsak bizde kedi çok onlar yatar dedik. Hayatta dikiş falan anlamam, ama Ayşe ve Necla abla gayet iyiler. Sonunda gittik desenli polar kumaşlar aldık:) Biri kesti, biri biçti biri doldurdu. O dolduran benim:) Bir tek o işe yarıyorum

Polar desenli olan yataklarımız 20 TL. Peluş olanlar biraz daha masraflı oldukları için 30 TL.
Şimdiden 5 tane sattık:) Bu satılan kedi yatakların tüm gelirleri, sokakta bulduğumuz hasta kedilerin bakım ve masrafı için harcamaktayız. Bir kediniz varsa, yada hediye etmek isterseniz bana yazmanız yeterli..

Acemi işi de olsa, bizimkiler pek sevdiler yeni yataklarını, birde bize mankenlik yaptılar..
Mankenlerimiz: Paşam ve Teocan:)

17.2.14

Header - Sevgiyle Tarifler





Karnım şu an zil çalıyor. Hele rejim yapma derdindeyken böyle sitelerle uğraşınca hepten acıkıyorum. Özlem'in birbirinden güzel bu tarifleri eşliğinde üç dört gün önce headerını yaptım. Ama ağzımın suyu aktı resmen.:) Hele şu son Meksikalı Tavuk var ya.. Bir süredir tavuk yemeklerinden uzak duruyordum. Malumunuz dukan diyeti yaparken, insana bir bıkkınlık geliyor. Ama bu tarifi yapacağım, kesinlikle..

Dinledim - Indila - Dernière Danse


Son günlerde dinlediğim en güzel ses... indila , kendisi Cezayir asıllı, ve enfes fransızca şarkı yapıyor.



12.2.14

Kedi ve Kampanyon Alışveriş Aşkı



Başlığa bakarak kedi ve alışveriş olayını nasıl yan yana getirdin hemen diyebilirsiniz. Şöyle efendim, insanların bazen dönemleri ikiye ayrılır. Evlenmeden önce ve sonra yada Okuldan önce sonra gibi, benimde kedilerimden önce ve sonram var.:)

Kedilerimden önce yaptığım alışverişler her bayanın yaptığı türdendi, kıyafet, ayakkabı, çanta kozmetik.. Şimdi biraz daha az alışveriş yapmaya çalışıyor olsam da, alışveriş sitelerini gezmeyi ihmal etmiyorum..

Hatta her alışveriş sitesine üye sayılırım. Bu da sanırım bir tür hastalık, ama tedavisi yok. Bakmak bile bazen yetebiliyor. Ama geçen seneye kadar çılgınca bir alışveriş hastası olduğumu hatta üstüme olup olmayacağını bile düşünmeden ve büyük küçük beden bir çok şey almışlığım var:)

11.2.14

HEADER - SESSİZLİĞİ BOZMADAN


Bu işi sevmenin en güzel yanı, header yapmak değil diye yazıyorum hep..
Kesinlikle yeni yeni kişileri tanımak, onların bloglarını bana emanet etmeleri ve onlarla empati kurabilmek. İşte muhteşem olan kesinlikle bu..
Onlar yazıyor ben dinliyorum, onlar istiyor ben yapıyorum. 
İşte böyle bir çalışma daha yaptık Sevgili Müge ile, hatta Müge ve şeker oğlu Ateş ile..:)
Çiçeği burnunda anne Müge'nin blogun da değişime ihtiyacı vardı. Blog ismi zaten  gürültüden hiç hoşlanmayan benim için çok güzel... Müge'nin güzel dilekleri ile başladım yapmaya ve kendimi meditasyon yapıyor gibi hissettim. Onun da dediği gibi ,o enerjiyi karşı taraftan almak zaten yeterli oluyor.Sakin sessiz bir şekilde, renklerin en huzur verenlerini kullanmaya çalıştım. İlk çıkardığım iş biraz fazla sade kalınca, bu sefer de en bayıldığım rengi pembe ve uçuk yeşilleri ekledim. En son Ateş'i unutmak büyük ayıp oldu. Onu da anneciğin yanına oturtum, anne oğul çok yakıştılar:)

2.2.14

İNSANLARI ANLAMA SANATI




Psikologların insanların davranış analizi :

  1. Eğer bir insan çok fazla gülüyorsa,hatta saçma sapan şeylere gülüyorsa;o insan içten içe büyük yalnızlık çekiyordur....
  2. Eğer bir insan çok fazla uyuyor ise;büyük ihtimalle üzgündür,hüzünlüdür.
  3. Eğer bir insan az konuşuyorsa,konuştuğunda ise hızlı konuşuyorsa;o sır saklayacak biridir ve ona güvenebilirsiniz.
  4. Bir insan ağlayamıyorsa;o çok zayıf bir kişiliğe sahiptir.
  5. Eğer bir kişi anormal bir biçimde yemek yiyorsa;büyük ihtimalle çok gergin ve stresli bir haldedir.
  6. Eğer bir kişi ufak şeyler için bile ağlıyorsa;ya çok yumuşak kalplidir ya da masum olmasına rağmen suçlanıyordur.
  7. Eğer bir insan her şeye çok çabuk sinirleniyorsa;o insanın sevgiye ihtiyacı vardır.


Bunlardan iki tanesi bana çok uyuyor. Birisi çok yiyorum ikincisi çok uyuyorum. Bu benim Üzgün, hüzünlü ve gergin ve stresli günler yaşadığımı gösteriyormuş..