20.12.13

( Melek oldu) Sizin sayenizde bir gün daha yaşayabilir !!!


Nasıl başlasam bilemiyorum. Bu seferki yaşatmaya çalıştığımız kediciğimizin ismi "Sarı" ben "Sarı Bey" diyorum. Sarı Bey , benim 3 ay önce taşındığım evimin önünde sizin gönderdiğiniz mamalar ile her gün karnını doyuran kedilerimizden biri. Her mama bırakmaya indiğim de, Sarı Bey, benimle gelir , ben mamaları dökene kadar bekler, sonrada beni apartmana kadar geri getirirdi. O zaman gayet sağlıklıydı. Sadece sol göz rengi kahverengiydi. Ben onu göz rengi değişik sanıyordum.Ben taşınınca Necla abla oradaki kedicikleri beslemeye ve korumaya devam ediyor ve onlarla ilgileniyordu. Bir gece gittiğimde, ağzı burnu yara içinde gördüm. Necla abla ona antibiyotik vererek iyileştirdi. Geçen aylarda kanlı kusmaya başlamış. O zaman 3 gün veterinere götürüp getirdi. Bir kaç haftadır da hiç iyi değil diye haberlerini alıyordum. En son gittiğimde Necla abla ona bir yuva yapmış. İlacını vermeye indik yanına. Baktım yıkılarak yürüyor. Her zaman gittiğimiz veteriner neyi olduğunu anlamamış. Ertesi gün benim sığınağa getirdik. Ona orada yumuşak yastıklar koyduk. Dışarı da kalmasın daha çok hasta olmasın diye..Sonra başka bir veterinere gittik. Oda "böbrekleri bitmiş çok yaşamaz uyut malısınız " dedi. :( Nasıl uyutalım. Kolay mı gözünün içine bakan bir canlıyı öldürme kararı vermek. Aldık, getirdik yerine koyduk. Bir hafta gece gündüz ona baktım mama su içermeye çalıştım. Bu arada hastalığı hakında bilgi almak için herkese, her yere sormaya başladım. Sonunda Şebnem'e danıştım. Oda bir arkadaşı ile beni görüştürdü. Ayça beni güvendiği bir veterinerine yönlendirdi. Dün aldık, kedimizi gittik. Göztepe de Ata Veteriner.Sokak kedilerine muayene ücreti almıyormuş. Sarıyı iyice inceledi. "Tahlil yaparsak daha net bilgi verebilirim" dedi. Yapıldı. "Yaşama şansı var ama ölebilirde, burada kalarak tedavi etmem gerekiyor, kanı tamamen bitmiş. Vücut susuz kalmış" dedi. Dünkü masrafları 115 TL. tuttu. Yarısını ödeyebildim. Her gün tedavi masrafı 50 TL. Ne kadar kalabilir ve tedavi görür ise, yaşama şansı yükselebilir.

16.12.13

BLOG TASARIM - DERİNCE



Cumartesi gününden beri iletişim araçları ile ilgili sorunlar yaşıyorum. İnternetim yok, telefon arızalı:) İnternet benim elim ayağım gibi kendimi çok kötü hissettim yokluğunda. Birde elektrik kesildi. Tam oldu:) Neyse ki bu akşam geldi. Fırsat bu fırsat dedim, belli olmaz yine gider ben hemen yazayım bloguma.:)

14.12.13

HEADER - BENİM TATLI HİKAYEM




Yeliz'in kendisi Tatlı bir hikaye gibi zaten. Konuştuk, kaynaştık, muhabbet ettik, dertleştik. Sonunda blogunun yeni halini birlikte bitirdik.İlk başta kafası oldukça karışıktı. Bir çok arkadaşımla aynı durumu yaşıyoruz. Bunun nedeni şu:) 
Çok yönlü ve ellinden çok iş gelen arkadaşlarım hepsini birden göstermek istiyorlar. Ben dikiş dikiyorum , el sanatı da yapıyorum ama çiçekleri de çok seviyorum. Arada yemekte yapıyorum, kitapta okuyorum, kuşlara da  bayılıyorum. Şimdi kuşlar olsun, aradan kitap çıksın, hop şuradan da bir dikiş diken kadın.. He ben yemek yapıyorum şuraya da bir kaşık.....


13.12.13

Sevgiyle paketledik, öpücükle süsledik.!!!


14 gündür bloguma yazı giremediğim için kendimi suçlu hissettiren arkadaşlarıma teşekkür ederim:) Buralardayım ama yine bir duraklama, gerileme dönemlerini birlikte atlattığım bir zamandan geçiyorum. Elimde ki  işler sakız haline geliyor. Uzuyor da uzuyor. Normal dönemlerinde sorunsuz çıkardığım işler tek tek sorunlar yaratıyor. Sorunsalları tam atlattım diyorum, başka bir şey pırtlıyor. 2 Hafta bocaladım, yazı yazabildiğime göre sanırım atlattım. Böyle zamanların daha az olmasını diliyorum...

2 hafta boyunda neler yaptım. Bir kaç blog düzenlemesini, sonunda bitirdim. Önceleri sadece header olarak yaparken daha kısa bir vakit alırken, şimdi tamamını elden geçirmeye çalışınca normalden baya bir uzun zaman alabiliyor.