28.11.13

İNSANLARLA HAYVANLAR ARASINDAKİ FARKLAR..


Gülücük Anaokulunda bulunan 2 ve  6 yaş öğrencilerine bu hafta “İnsanlarla hayvanlar arasındaki fark nedir?” diye sormuşlar.
Bu soruya verilen yanıtları okumak çok eğlenceliydi:))




Ahmet Efe: Hayvanlar kıyafet giymez insanlar giyer. Allah biz görmeden onları giydirmişte olabilir. Hayvanlar kahve rengi tonları renginde beyaz, pembe, gri…

Ender: Hayvanlar konuşmaz, insanlar konuşur. Köpekler hav hav der insanlar benim gibi konuşur.

Faruk: Hayvanlar oyuncakları paylaşmaz insanlar paylaşır. İnsanda tavşan gibi zıplar kedi de yürür.

Hiranur: Hayvanlar et verir, insanlar et yer. Farkı bilmiyorumda insanlarda hayvanlarda yüzer.

27.11.13

Cahide anne'nin hediyeleri yola çıktı!!!


Dün söz verdiğimiz gibi bugün Yılmaz abi bize geldi. Eşiyle akşam görüşüp, bu çok güzel iki kabanı Cahide anneye göndermeye karar vermişler. Bana getirdi bende kolimizi hemen hazırladım, kadife bir uzun kaban ve bir kaç parça hediye daha koydum. İçine Yılmaz abi eşi ve ben için bir mektup yazdım. Sevgilerimizi ilettim.Umarım mutlu olur ve yalnız olmadığını ona hatırlatırız.

Bu Hafta içinde 2 arkadaşım kendisine giderek kedi maması ve gıda götürecekler. Ayrıca Arcana mama firmasından Meral ablamız kendisine kedi maması gönderme sözü verdi. Bir damla yardım da bulunabilirsek ne mutlu. Bizi haberdar eden Sibel Hanıma, duyarlılığından dolayı Yılmaz abi ve eşine, beni bu olaydan haberdar eden Kedi butik arkadaşım Şebneme sonsuz teşekkürler..








26.11.13

İzmir de yaşayan Cahide annemiz için elele....



Bugün sizi Cahide annemizi biraz anlatmak istiyorum. Bende 24 saattir kendisini tanıyorum. Ama o beni henüz bilmiyor. Hatta hiç birimizi bilmiyor. Bir şekilde durumundan haberdar olmuş Sibel Hanım. Cahide Anne kendi halinde İzmir / Çiğli de yaşıyor. Kendisini sokaktaki canlara adamış. Zaten durumu iyi olanlar değilde nedense durumu kötü insanlar daha düşkün oluyor canlılara.. Her gün üç kuruş parası ile bu canları doyurmak için uğraşıyormuş. Geçen sene de sobasız ve odunsuz kömürsüz bir kış geçirmiş. Tabi hemen insanın aklına nerde bu belediye muhtarlık diye geçiyor. Büyük ihtimal çevresinde ki kimse durumun farkında bile değiller. Cahide anne yardım da bulunmamış ve başvurmamış olabilir. Hayvan seven insanlar gururlu olur. Net bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum. Eşi ölmüş ondan bir maaş alıyor. Oda 550 TL. Birde kızı var bu annenin, hayırsız evlat denilenlerden bu paranın zaten yarısına el koyuyormuş. Kadın bu yaşta evlere temizliğe gidiyor. Sağlık sorunları da var tabi. Evinde 40 yakın kedisi olan bu anne şu aralar gerçekten zor durumda olduğu için Sibel Hanım ona yardım etmeyi düşünerek hemen sosyal ağlarda bir etkinlik açmış.Çokta iyi etmiş. Sobası yokken artık iyi kötü bir sobası ve okuduğum kadarıyla kömür ve odunu sa sağlanmış. Bugün bir kabana ihtiyacı olduğu yazıldı. Yarın ben ve Yılmaz bey ona iki kaban gönderceğiz.

25.11.13

Kedigiller ailesi ile tanışın !!!



Kediler girince hayatıma bir anda sosyal ağlarda da kedi sayfaları , kedi paylaşımları, kedilerle ilgili her türlü forum ve site ve sayfa ne ararsanız yani üye olmaya başladım.

Facebook sayfalarında birçok sayfaya üyeyim.Kedilerimizi yuvalandırmak için ilan yolladığım ve yayınlayan sayfalara da üyeyim.Bunlardan en hoşuma giden sayfalardan olan Kedigiller sayfasını gön gün takip ediyorken. Geçen gün bende yardımcı olsam onlara dedim. Hazır açılmış bir sayfaya emek harcamak daha doğru geldi. Yeni bir sayfa açmak yerine:) Mesaj attım. Sahibi Şeker Hanım, ismi gibi şeker bir bayan bana cevap verdi. Bir kaç gün mesaj trafiği yaşadık. Sonunda Kedigiller sayfasına uygun bir yazar olacağıma karar vermiş ki hemen eklendim.:)

Beş melek gibi gibi kadının hayvanlar için çırpınmasına artık ben de altıncı olarak eklenmiş oldum:)

Kedigiller sayfamıza sizi de bekliyoruz.:)

23.11.13

Meleğim Olur musun? Yeni İyilik Hareketi


Hadi bakalım, iyi yürekler bu seferde çocuklar ve yaşlılar için çalışalım.
Tülin Hanım'ın bu güzel iyilik hareketine bizde gönlümüzce, elimizden geldiğince bir şeyler yapalım..
Çocuk ve yaşlılara uygun olabileceğiniz düşündüğünüz her türlü hediyeyi gönderebilirsiniz kendisine..
15 Aralık son gün..
Bu sefer ki durakları yaşlılar yurdu ve  hasta, engelli çocuklar...
Onların meleği olmak ve sizde hediyeler yollamak isterseniz yapmanız gereken Tülin Hanıma mesaj atmak ve adresini öğrenmek ve sonra göndermek istediklerinizi gönderebilirsiniz..

E mail: tlnbozkoyunlu66@gmail.com

Birde bu güzel etkinliği blogunuzda duyursanız süper olur..
Daha fazla bilgi almak ve için buraya tıklayın..

Sevgiler..
Böyle güzel etkinlikleri lütfen destek verip birbirimizi haberdar edelim.
Gülümse Yüzüme beni yönlendirdiğin için teşekkür ederim:)


22.11.13

Header - Burçin'in Hayal Adası


Burçin'in Hayal Adasına davet etmek istiyorum sizi:) Neler yok ki bu dünyada, keçeler, kurabiyeler, cupcakeler..... Öyle şeker ki. Benden kendi gibi bir header istedi. Bir kaç örnek gösterdi, bende onun istekleri doğrultusunda böyle renkli , kokulu bir blog düzenlemesi yaptım ona.. Tepkilerinden hissettim, çok mutlu oldu, bende mutlu oldum tabi:) Yaparken de çok eğlendim. Renkli renkli şeylerle uğraşınca insan mutlu oluyor.

Burçin'in işine yarayacak, yaptıklarına ekleyeceği bir tanıtım kartı ve kartvizit çalıştım.


Header - Şafak'ın Dünyası




Onun için çok fazla şey yazmayacağım. Çünkü zaten blogun da kendini çok güzel anlatıyor.:) Tanıştık, konuştuk , ne yapmamı istediğini o anlattı ve okudum anlamaya çalıştım. Zaten ailesiyle güzel dünyasını biraz daha ışık ve renk verebildiysem yaptığımla ne mutlu bana.
Benim kişilik analizimi de yaptı, çok mutlu etti beni:) 
Buradan okuyun ve bakın bakalım yeni blog yüzü nasıl olmuş..

Şafak bende seni tanıdığıma çok sevindim, kedilere yaptığın yardım için teşekkür ederim.




21.11.13

EN GÜZEL KEDİ İSİMLERİ LİSTESİ İÇİN YARDIM :)

Kedi isimleri listesi yapıyorum da.
Aklıma orjinal kedi isimleri gelmiyor.
Var mı öyle güzel kedi isimleri bildiğiniz:)
Mimi 
Nini 
Minti 
Bihter 
Behlüh
Sinameki
Ninja
Kimyon
Kukileta
Karpuz
Nogi
Puki
Dimitri
Ben
Firdevs
Gülizar
Coco
Koko
Yoshi
Tırnak
Arsız
Zilli
Mislina
Püskül
Tülü
Kuruk
Fistan
Karamel
Yumak
Tarçın
Tırmık
Sinirli
Bıyık
Püskül
Kırpık
Tom
Garfield
Lola
Pati
Mırmır
Bob
Vanilya
Ponpon
Mercimek
Patican
Çiko
Lata
Medi

19.11.13

Header - Lival'e Dair



Sohbetle birlikte düzenlenen blogların tadı farklı oluyormuş:) Bunu da yeni keşfettim. Artık blog headerı isteyen arkadaşlarımla facebook ortamında tanışıyoruz, sonra  hem sohbet hem muhabbet ederek yapıyoruz. Bu blogumuz da Sevgili Yasemine ait. Headerını bana bıraktı, bende içimden geleni yaptım. Gerisi teferruattı, side barlarla süsledik. Sağını solunu çekiştirdik. Uslu blog sahibi beni yönlendirdi ve ortaya böyle bir güzellik çıktı:)

Umarım sizde beğenirsiniz. 
Güzel de yazı döktürmüş bizim için:) 
Kedi mamalarımız ve güzel muhabbet için teşekkürlerimi sunuyorum..
Tanışmaktan çok memnun oldum:)

17.11.13

"BAKIMLI OLMAK AŞTIR " BLOGUNDAN HEDİYELERİM GELDİ..


Uzun zamandır çekilişlere katılamıyorum. Bayram üzeri fırsat bulup bir kaç tanesine katılmıştım. Bunlardan birisi de "Bakımlı Olmak Aşktır" blogu sahibi Merve'nin çekilişiydi. Bana yolladığı mail ile çekilişi kazanmış olduğumu öğrendim:)

Header - Herşeyin bir şeyi var






Bu ara ciddi anlamda bir yoğunluk yaşıyorum. Kedilerin biri geliyor biri gidiyor. Arada misafirler ağırlıyorum. Header yapmak için vakit ayıramıyorum desem yeridir. Bu arada kedi mamalarımız geldi. Ve sırada bekleyen üç header var. :( 
Bu headerlarımız da Sevgili Meral'in. Ona artık sadece "sabırsız bilmiş baykuş" diyorum:) 
Çünkü ciddi çok sabırsız:) Kendisi benden header isterken şu şekilde anlatmıştı kendisini;


merhabalar...sabahtan beri headerlerinizi inceliyorum bayıldımmm...üstelik header'in ne olduğunu bile bilmiyordum 7/24 makyajdan öğrendim sağolsun ;) kendim ve nasıl bir header istediğimle ilgili bilgi vermem gerekirse...
9 yaşından beri hayatın birebir içindeyim çok şey biriktirdim...şişko bilmiş bir baykuş gibiyim..ya da yine şişko,kokoş,bilmiş bilmiş bakan bir teyze gibi...hayatta en çok kullandığım cümlelerden biridir'' herşeyin bi şeyi var'' bu yüzden henüz si,zin deyiminizle sudan çıkmış balık gibi olmamdan dolayı henüz pek açılamadım ama blogumda herşeye dair naçizane fikir ve bilgilerimi paylaşmak istiyorum...bi çeşit hayata tutunma çabası bu benim için...renkler hiç ama hiç önemli değil...sadece beni yansıtsın yeter..şimdiden çok ama çok teşekkür ederim emeğinize ve bana ayırdığınız zamanınıza...iyi günler dilerim =)


Tabi bu anlatım üzerine tam bir haftamı alan baykuş arayışına girdim. Ama öyle bildiğimiz baykuş olmamalı, bilmiş , şişko hemde şöyle tavırlı bir baykuş:) Sonunda rüyalarıma kadar giren baykuş arayışımda tabi ki istediğini bulamadım. Baykuş evet çok ama hepsi sevimli ve bildiğimiz baykuşlar. :) Sonunda ben iki tanesi ile yaptım ve yolladım. Eh beğendi beğenmedi sonunda:) bitirdik tahmini bir 20 e mail sonunucu:) Söz verdiğim gibi girip blogunu düzenlemeye başladım. O arada yaşadıklarımız zaten olaydı. Onu da buradan kendi ağzından okuyun..:)

Mamalar için teşekkür ederim. Umarım son halini beğenmişsindir blogunun, sevgiyle kal:)



14.11.13

KISIRLAŞTIRMA AMELİYATI SONRASI !



Biliyorsunuz, Pazartesi günü oğluşum Teo kısırlaştırma ameliyatı oldu. Size yazısını yazarken gelip almamız için aradıklarından yazımı sonlandırmak zorunda kalmıştım.Saat 3 civarı yapılan ameliyat sonrası Teo saat 5 gibi uyanmış.O sırada sizin yorumlarınızı okuyordum. Açıkçası baya bir tırstım. Yorumlara cevap bile yazamadım. Zaten bu ameliyat öncesi de bir çok yerden çok şey okumuş baya bir korkmuştum. Gerçi herkes de ki genel kanı erkek kedilerin ameliyatının kolay olduğu ve çok sorun yaşanmayacağı yönündeydi. Ama bir o kadar da olumsuz şey yazılmıştı.Saat 7:30 gibi eşimle birlikte almaya gittik. Kalbim çıkacak sandım bir an, o kadar hızlı ve panikle girdik içeri. Hemen taşıma kabını verdik. Üst kattan indirdiler. Teo sadece tıslıyordu.Oradaki kedileri gördükçe sinirlenmiş. Normalde acayip sakindir. "Eyvah dedim bize de böyle yapar mı?" yok yok kedilere yapıyor dediler. Veteriner "Teo'nun pipisinin yanında ki toplarında iki çizgi göreceksiniz . Korkmayın ve yarın sabaha kadar mama su vermeyin " diye de tembihlediler. Hemen aldık evimize geldik. İlk kutuyu açtığımda sersem gibiydi. Biraz sallanıyordu. Sanki uykudan yeni kalmış gibi. Ona yer yapmıştım, ama yatmadı. Dolaşmak istiyordu. Kızlar hemen başına geldiler. Teo'nun arka yerine yeşil bir boya sürülmüştü. Sanırım mikrop kapmasın diye..Sevip kutuya koyduk uyusun diye. Sonra biraz oda da yalnız bıraktık. 1 saat sonra kutuyu açtık. Yerine yattı, bende onun üstünü örttüm mutfağa geldim.

11.11.13

BUGÜN ERKEK KEDİM KISIRLAŞTIRMA AMELİYATI OLUYOR !


Oğlum büyümüş de bugün ameliyat oluyormuş !

Teocan, benim kocakafalalı tontik oğluşum şu an kısırlaştırma ameliyatında :///
Uzun süreden beri düşündüğümüz ama korkudan bir türlü karar alamadığım, karar alamadığım gibi o günün gelmesini hiç istemediğim gün işte bu günmüş.. İki ay önce kızgınlığa giren oğluşumun arkasından, kızım tarçında girince evde dayanılmaz saatler başlamış oldu. Sürekli okuduğum ve duyduğum herkesten öğrendiğim kediler 7 ve 8 aylık olmaya başlayınca kızgınlık dönemine girdikleriydi. " Ne kadar kötü olabilir ki " diyordum. Miyavlamalar, ağlamalar, onları birbirinden ayırmaya çalışmalar. Üstelik kız kedilerin popo havada yerde sürünmeleri mavlamaları ve bin türlü çeşit hareketleri ilk önceleri eğlenceli ve komik gelse de sonrasında onları ayırma işleri ve birini bir odaya kapatma diğerini öteki odaya kapatmalar işkence halini alıp sizi germeye başlıyor. O dönem geçtikten sonra hemen arkasından 15 gün sonra tekrar başlayan ve bir hafta süren aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamaya başlıyorsunuz. Gerçi bizimkiler ne kadar ayırmış olsak da kapı altından ve camdan cama aşklarını devam ettirdiler.:) Biz sevenleri ayıran kötü anne baba olduğumuzla kaldık.:)

10.11.13

ÖNEMLİ İNSANLARIN ÖLMEDEN ÖNCEKİ SON SÖZLERİ...


  • Vealeykümmesselam...-Mustafa Kemal Atatürk.
  • Allahumme Er-Refik el-Ala (Allah'ım Yüce Dosta!) - Hz. Muhammed
  • Rabbimiz, beni kendi hazretine dâvet ediyor. Artık gitmek zamânıdır. Yâ Azrâil! Çabuk ol! Beni Rabbime çabuk kavuştur!-Hazret-i Mevlana
  • Demek böyle ölünürmüş...-Necip Fazıl Kısakürek
  • Asıl ölüm, ilimden payını almayanlaradır. Faydalı ile faydasızı bilenler bilgi sâhipleridir. - Şeyh Edebali
  • Sen de mi Brütüs? - Julius Caesar (Roma İmparatoru, M.Ö. 44)
  • Allah memleketi korusun, millete zeval vermesin, haydi Allah'a ısmarladık. - Fatin Rüştü Zorlu
  • Ben görevimi burada bitiriyorum. - Albert Einstein
  • ("Tanrı ruhunu affetsin" diyen papaza karşılık olarak) Neden olmasın? Ne de olsa kendi malı. - Charlie Chaplin
  • Vur, korkak herif, sonuçta sadece bir adam öldüreceksin. - Ernesto Che Guevara
  • Ah iyi olsam, terliklerimi giysem, şu odada dolaşsam, şu köşeye geçsem, resimlerimi yapsam. - Cemal Nadir
  • Ölüyorum tanrım/Bu da oldu işte./Her ölüm erken ölümdür/Biliyorum tanrım./Ama, ayrıca, aldığın şu hayat/Fena değildir.../Üstü kalsın... - Cemal Süreya
  • Biraz dinleneyim. - Namık Kemal
  • Haşa ben ölümden korkmuyorum. Çünkü ben Müslümanım. Her Müslümana yakışan da ölümü tebessümle karşılamaktır. Hakikaten ölüm ebediyet âlemine açılan ilk perdedir. - Muhammed İkbal
  • Komedi Bitti. - Ludwig van Beethoven
  • Beni göğsümden vurun. - Benito Mussolini
  • Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm! - Deniz Gezmiş
  • Beni bir antika olarak saklamaya çalışıyorsun ama işim bitti, öleceğim. - George Bernard Shaw (Ingiliz yazar, 1950, hemşireye)
  • Bir merdiven çabuk bir merdiven getirin. - Nikolay Gogol
  • Biraz daha ışık. - Johann Wolfgang von Goethe
  • Lanet olsun! Bir kurşun! - Antonio José de Sucre (Bu güne kadar hiç küfretmeyen bir centilmen olduğu söylenir.)
  • Hadi oradan. Son sözler yeterince doğru söz söylememiş aptallar içindir. - Karl Marx
  • Çalışmalarım olması gereken kaliteye erişmediği için Tanrıyı ve insanlığı gücendirdim. - Leonardo da Vinci
  • Kimse bana inanmayacağı için, gördüklerimin yarısını bile anlatmadım. - Marco Polo
  • Ölümün tadı, dilimin ucunda. Bu dünyadan olmayan bir şey hissediyorum. - Wolfgang Amadeus Mozart
  • Merak etmeyin, daha ölmedim - Oğuz Atay (Arkadaşının evinde, kapıyı çalanlara banyoda söylediği sözler)
  • Buna bir çare yok mu ya Rabbil alemin? - Yahya Kemal Beyatlı
  • Ya duvar kâğıdı gidiyor ya da ben. Ölmek kaderde var;yaşayıp köhnemek hazin...-Oscar Wilde
  • Bir imparator ayakta ölmeli. - Vespasien (Roma İmparatoru, 79)
  • Siyah bir ışık görüyorum. - Victor Hugo
  • Herşey canımı sıkıyor. - Winston Churchill




Atatürk'ün vefat ederken söylediği son söz... İnsanın karşılaşacağı ölüm gerçeğinin son saniyeleri geldiğinde, o sırada yanında bulunanlardan Dr. Neşet Ömer bey “Dilinizi göreyim efendim. Lütfen dilinizi dışarıya doğru çıkartın” diye telaşlanırken, Atatürk, Dr. Neşet Ömer gülümsedi; “ VE ALEYKÜMÜSSELAM ” diyerek gözlerini kapatmıştır. (Kılıç Ali’nin Anıları Sh 659. Hulusi TURGUT) Peki, o sırada Atatürk’ün yanında bulunanlar telaş ve çaresizlik içerisinde kıvranırlarken ve hiç gereği yokken Atatürk’ün “VE ALEYKÜMÜSSELAM” demesinin anlamı ne olabilir diye bir soru akla gelebilir. Böyle bir sorunun yanıtını Kur’an ayetlerinden öğrenelim. İşte Kur’an’ın söyledikleri: “ İyiliklerini içeren kitabı sağ tarafından verileceklere, melekler: ‘SELAMÜN ALEYKE’ derler. (Vakıa Suresi 90,91)


Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun..Amin

4.11.13

Header - Trokesland





Sevgili Başak için daha önce header çalışması yapmıştık. Blogu şu an "Bumerang'ın "En Tarz Blog" kategorisinde yarıştığı için header'ını yenilememi isteyince, bende ona bu yeni cici headerlarını hazırladım.:)
Kendisine yarışmada bol şans diliyorum. 
Bu blog için oy vermek isterseniz tıklayın..
Kedi mamalarımız içinde çok ama çok teşekkürler..

3.11.13

İZLEDİM - HACHİKO - DUYGUSAL DRAM


Bu filmi bu güne kadar nasıl atlamışım inanamadım. Richard Gere, oynadığı gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilen ve 2009 yılında vizyona giren bu filmde, bir köpeğin sahibine bağlılığını izleyebilir ve benim gibi salya sümük hüngür hüngür ağlayabilirsiniz.
Filmi her zamanki gibi anlatmayacağım, izleyin ve ağlayın diyorum. Hala bu canlılardan öğrenecek çok şeyimiz var. Gerçek hikayeyi ve Hachiko'yu merak ediyorsanız. Buradan okuyabilirsiniz.