29.9.13

Petozel.com'un Fotoğraf Yarışmasına katıldık. Bana destek için Fotoğrafımı oylar mısınız?



Bugün facebook sosyal plaformunda dolaşırken, bir fotoğraf yarışması gördüm. Ödül kedi maması olunca atladım tabi. Tarçınla & Teo'nun aşk fotoğrafı ile katıldık. Ama kazanmak için oylarınıza ihtiyacımız var. Tabi ödüller yine sokak kedilerine gidecek:) Her yönden her şey onlar için..

İlk önce sayfayı Beğeniyorsunuz.Sonra oylanacak fotoğraf sayfası açılıyor..

Hadi oylayın, bizi oysuz bırakmayın:)



26.9.13

Tüylü İçin Acil Yardım !!!


Bu şeker kediye, bir kaç gün önce araba çarpmış. Arka ayağı kırılmış.Arka ayaklarını sürüyerek yürüyorken arkadaşım Aliye ve kızı Elif bulmuş. Bir gözü ise sürekli akıyor, bebekken sorun yaşamış. Kendi imkanları ve parayı parça parça ödemek kaydıyla bir doktor buldular. Bugün ameliyata alınıyor. Onun sakat kalmasını istemiyoruz.Ameliyat masraflarına katkıda bulunmak isteyen arkadaşlarımdan haber bekliyorum. Az çok fark etmez.

Gönlünüzden ne koparsa diye ekliyorum. Umarım gönlünüz büyüktür. Bana mesaj atabilirsiniz.. Eşimin hesap bilgilerini veriyorum.

İletişim: shemellon@gmail.com

Ameliyat Masrafı : 350 TL.
Göz alınma ameliyatı masrafı : 200 TL.

Lea Missi & Teo Aşkı :)

Pek büyüdü benim bebeklerim. Daha dün minicik evde zıplıyorlardı. Şimdi de zıplıyorlar tabi, yaramazlıkları hiç bitmiyor. Arada uyudukları zaman ev sessizleşiyor. Şu an öyle bir an, onların uyku vakti. Yeni evlerine alıştılar. Teo evin tek erkeği olarak oldukça keyifli:) Benim tombiş oğlum 6 aylık ama tam 4 kilo oldu. Lea Missi ise hiç büyümüyor. Minicik ince uzun bir kız olacak kalacak sanırım:) Tarçın tam bir abla oldu. Kocaman uzun iri kemikli kızlar olur ya, aynen öyle. Artık yaramazlık yaptıklarında ben bağırdığımda hızla kaçıyorlar. En büyük zevkleri mutfağa ve banyoya girmek, birde yatak odasının kapısı açık görürlerse, direk içeri girip, bizim koca yatakta keyif yapmak istiyorlar. Ama ne yazık ki bu üç yer onlara yasak. Sadece mutfağa yemek yemeğe giriyorlar. Kediler aslında yasak falan dinleyemeyen canlılardan:) Ama evin kurallarına uymak zorundalar.

Geçen gecelerden birinde yaramazlıktan yorulmuş halde uyurken bu pozu yakaladım:)
Çok şirinler değil mi?





Sibel'in Kurabiye Evi - Necla Şölen - Akşam Sefası - Pınarla Hayat









Ameliyat olacak kediye o kadar yoğunlaştım ki, bu ara aklım blogtan çok ona çalışıyor. ve "daha ne yapabilirim onlar içine".. Ama tabi ilk öncelik karınlarını doyurmak. Elimde bekleyen ve yapıp teslim ettiğim, dört çok özel insanın blogları için yaptığım headerları görmenizi istiyorum.

Aslında istediğim gibi ilgilenemedim onlarla, bunun için üzgünüm. Zaten kendileri de önceliklerini header değil kediler olarak belirlediler. Bunun için de minnettarım. Benim için ve projenin tanıtımı için de çok güzel yazılar yazmışlar, teşekkürlerimi ve sevgilerimi yoluyorum..

Güle güle kullanın..

Tavsiye Kanalı& Doğan Shopphing Kampanyası


DShopping Her Meleğe Lazım Kampanyası geçen hafta başladı.Tavsiye kanalı üyesi olarak, bende bu kampanyaya katılanlardanım. Paketim elime ulaştı. Dshopping ve tavsiye kanalı işbirliği ile oluşturulan paketim den, bir sürü Dshopping kataloğu,  Dshopping.com sitesinde kullanılmak üzere 3 tane indirim kuponu ve sevimli bir ped çantası çıktı. Pembe sevdiğimi nereden bildilerse bana pembesini yollamışlar. Ben çok beğendim. Şirin küçük bir hediye olmuş:)

Alışveriş sitelerinde bir sürü ürün var. Kuponları 21 Aralık 2013 kadar kullanabiliyorsunuz. Ben de fırsat yaratıp, bakmak istiyorum. Şu ara maddi olarak sarsılmış durumda olduğum için alamaya bilirim. Ama bakmak sanırım zarar getirmez:)


21.9.13

Header - Nesneslis





Üstünüze afiyet bu ara pek bir tembelim..:) Mevsim geçişleri ve dolunay beni de vurdu.. Bir uyuyasım bir yatak döşek yatasım var, sormayın. Bıraksalar elimi kolumu kaldırmam. Yeni eve taşınınca, hayırlı olsun için eski komşularımı ağırladım bugün:) Eski deyince kötü oluyor böyle. Gerçi yeni komşularım da yok. Kimseyi görmedim. Bir tek üst komşulardan bir teyze geldi hayırlı olsun için, gerisini tanımıyorum.:) 

Bu kadar tembellik arasında, bir iki header yaptım tabi. Bunlardan birisi Nesneslis'in blogu. Kendisi yeni bloglarımızdan. Her konuda yazıyor. Üstelik makyözlük yapıyor. Bir de yine tabi çevremdeki güzel terazi burçlarından birisi. Sanki blog dünyasını kaplamış gibiyiz:) Sanırım biz bu iş için doğmuşuz. Yaz yaz dur:) Sanatın her dalında baş köşeye kurulmaya adayız. :) Ben nesneslis'i çok sevdim. Sizinde seveceğinize eminim.Baksanıza ilk header da ki bütün yüzler ona ait. Bin bir surat Neslihan:)

Benim için çok anlamlı ve beni utandıran bir yazı yazmış:) Yaptığım şey küçük ama edindiğim dostların yüreği çok büyük. Teşekkür ederim..


20.9.13

İŞTE" BELEDİYE" DİYE BEN BUNA DERİM..

 Ümraniye de yaşıyorum. Ama belediyesinden gerçekten memnun değilim. Orayı burayı yıkarak, hala iş yeri tarzı yer yapıyorlar. Ne güzel bir parkımız vardı, güvercinlere yem falan atıp, soluklanırdım. Orayı bile yıktılar, şimdi sözde kadınların bir şeyler satacağı minik dükkanlar yapıyorlar. Yetmedi mi dükkan dükkan. Sanki kadınlar satacak. Yine esnaf tarzı tip gelip kurulacak. Bir de çarşı meydanımız var. Sanki uçak inecek, hava alanı sanırsın. Bir tane ağaç yok, çiçek yok. Anca kendi propagandalarını yapacakları bir alan yaptılar. Oturma yeri koydular, yaslanamıyorsun bile. Güneş altında pişiyorsun. Öyle salak bir yer yaptılar yani. Kedi evleri istiyoruz ya.. Bu kadar zor mu bunu yapmak. Yapan nasıl yapıyor..
Fatih belediyesin haberini okudum bugün, olduğu gibi yayınlıyorum. Nasıl güzel bir şey yapmışlar. Umarım devamını da getirirler. Yapan, düşünen ve uygulayanları tebrik etmek istiyorum..

16.9.13

KEDİLERİMİN YENİ ODASI


Taşındığımız evimizin en minik odasını kedilerimize ayırdık. Evi almadan önce, görmeye geldiğimde bu odayı ve arka bahçeyi görmüştüm. Evi sevmem de ve satın almamız da benim için en önemli etken olmuştu. Çünkü buradan kapı açtırırsam kedilerim için çıkacakları oynayacakları bir bahçe oluşturabilirim diye düşündüm.Taşındıktan sonra, bir yerden fiyat aldık. Kapı açtırma ve etrafına tel çektirmek için çıkan rakam bizim şu an ki bütçemizi baya aşıyor. Ama bu hayalimi şu an için sadece askıya aldım. En kısa zamanda evimde yaptıracağım iş, bu kapıyı açtırıp, arkaya bahçe yapmak:) Birde kapıya kedi kapısı yaptıracağım.

15.9.13

Kedi Mamalarımız Geldi !!! Sibel'in Kurabiye Evi - Nesnelis - Büşra

Kedi Maması sorunsalı, feci bir sorunmuş:) Nasıl bir sorun şöyle anlatayım. Kedi bakmaya başladığımdan beri, kediciklerim için en iyi beslenme şeklini bulmak için, internetin altını üstüne getirmeye başladım. En iyi kuru mama hangisidir? Yaş mama vermelimiyim? Ev yemeğinden yerlerse ne olur ? Tabi bu konuda yalnız değildim, herkesin aynı şekilde çırpınması ilginçti. Veterinerlere göre, pahalı mamalar en iyisi. Sürekli onları satmaya çalışıyorlar. Ama onların söylediği mamalar gerçekten ciddi rakamları buluyor. Hadi tek kedi besleseniz tamam belki alınabilir, ama ya  benim gibi 3 veya 4 kedi bakıyorsanız. Maddi olarak sarsılmamamız mümkün değil. Zaten kedi maması değil , ama kedi kumu bir taraftan göçme sebebi.. Bu konuyu başka bir yazımda tartışmak isterim. Kendi kedilerim için sonunda temizmama.com sitesinde ki mamaların hem uygun hemde kaliteli olduğuna karar verdim. O mamalardan yaş mama ve kuru mama ile besliyorum. Neyse ki severek yiyorlar. Ama sokakta ki kedilerimiz için istediğim mama ne yazık ki uygun ve hemen ulaşabilir olması açısından hepsiburada.com sitesinden goody markasını seçtim. Ama içim bir türlü el vermedi.Bütün takipçilerim sağ olsun, bu projeye başladığımdan beri beni destekleyip, bizi hiç mamasız bırakmadılar. 4 bayan düzenli şekilde yolladığınız mamalarla, baya bir kediciği besleyip aç bırakmadık, arada kendi aldığımız mamalarla destekledik bu mamaları. Ama sonunda konuştuğumuz da onlara iylik mi yapıyoruz kötülük mü derken. Bana gönderilen mamaların fiyatına bakınca, aslında sokaktakilerine de bizimkilerin yediği mamalardan yedirebiliriz diye düşündük. Çünkü 2,5 Goody maması  17 TL Bonacibo veya Micho 5 kg 21 TL geliyor. Yani hem daha uygun fiyat hem daha iyi kalite.

11.9.13

BLOGGERLARI TANIMA MİMİ...


"Bloggerları Tanıma Mimi" döndü dolaştı beni de buldu. Burçdaşım Tipik Terazim beni mimlemiş. Sağ olsun var olsun. Sorular neyse ki terletici cinsten değil. Aslında beni bir aydır bekleyen bir mim daha var ama bekletiyorum fütursuzca ( böyle eski popodan uydurulmuş kelimeleri de kullanmayı pek seviyorum)..

1) Blogunuzun adı ve linki?
Shemellon 
http://shemellon.blogspot.com/

2) Ne kadar süredir blog yazıyorsunuz?
Hım, bakayım hemen..( Burada ilk yazı tarihine bakılır)
26 Şubat 2013 .. vay zaman ne çabuk geçiyor. 7 ay olmuş. Sanki bana yılardır yazıyormuşum gibi geliyor. İyi kötü 7 ay geçirmişiz birlikte, iyi ki varsınız ne diyeyim. İçimde ki koca boşuğu bir anda doldurdunuz.

DÜRÜST OLMALI İNSAN...



Geçenler de Bahsettiğim Ahmet Şerif İzgören den bir anlatım paylaşmak istiyorum sizlerle..

“Toplantıya gideceğim. Baktım geç kalma ihtimalim var, bindim bir taksiye, muhabbetçi bir arkadaş. O anlatıyor ben dinliyorum. Tam işyerinin önüne geldik. Ankara’da Bakanlıklar. Diyelim ki, taksi parası 9.75 TL tuttu, ben 10 TL uzattım. Hani hepimizin yaşadığı sahne vardır ya, taksici üstünü arıyormuş gibi yapar, siz de para üstünü alabilmek için bir ayak dışarıda, inmemek için debelenirsiniz. Tam o sahne olacak. Şoför, para üstü var mı diye aranmaya başladı.

- Üstü kalsın kardeşim” dedim.
Döndü bana doğru:
- Vaktin var mı ağabey ?” dedi.
- Evet” dedim (tek ayağım hala dışarıda)
Dörtlülere bastı, trafik dört şerit akıyor, indi araçtan. Önde bir büfe var. Gitti oraya, bir şeyler konuşup geldi. Bana 25 krş uzattı. Belli ki para bozdurmuş.
- Birader” dedim,”9.75 değil,10.50 yazsa ister miydin 50 kuruş benden?”
- “Ne alacağım ağabey 50 kuruşu!”
- Peki, niye gittin 25 kuruş için o kadar uğraştın. Üstü kalsın demiştim.”
Döndü bana, attı kolunu arkaya:
- “Vaktin var mı ağabey?”
- “Var.”
- Çek kapıyı o zaman.”

6.9.13

Kedi Mamalarımız Geldi !!! Necla Şölen - Oje Ruj Seli

Taşınma esnasında iki paket mamamız gelmişti. Yerleştikten sonra onlarında fotoğraflarını çektim, ama yayımlayamamıştım. Bu kedi mamaları yollayan iki blog arkadaşlarım
Oje Ruj Seli

Çok teşekkür ederim. 

Herkese olumlu güzel günler diliyorum..



3.9.13

BİR KEDİYİ YAŞATMAYA ÇALIŞMAK

(Temsili resimdir. Resim çekmeye bile fırsat bulamadan kaybettim onu)

Cumartesi sabahı minik minik çığlıklar duyarak uyandım. Yarım saat daha yatakta sesi dinledim. Yavru kedi sesi olduğuna emin olduktan sonra, giyinip dışarı çıktım. İlk önce bizim bahçeyi aradım. Sonra yan binanın alt katında ki ofis çalışanlarına "burada yavru kedi var mı ? dedim. Oradan biri "evet arkada var.Bir tanesi de ölmüş sanırım "dedi. Hemen arkaya gittim. Gri renkli, gözleri açılmamış. En fazla 5 günlük bir bebek çığlık çığlığa bağırıyordu. Yanında siyah,gri renkli kardeşi ölmüştü. Kucağıma aldığım gibi, etrafa baktım başka bebek var mı diye. Doğru eve geldik. Ona bizimkiler kullanmadığı kedi evini hazırladım. İçine sıcak su dolu pet şişeler koydum. Sulu süt içirdim şırınga ile. Sürekli ciyaklıyordu. Elif ablası ertesi günü ona biberon getirdi. Onunla beslemeye başladım.Ama çok fazla yemiyordu. 2 gece 2 saat aralıklarla uyanıp onu besleyip, çişini yaptırmaya çalıştım. Bu sabah saat 7'de uyandım. Sesi çok az çıkıyor ve hareketleri çok yavaşlamıştı. Uykusu var sandım. Saat 10 da uyandığımda, evin başına gittim. Kucağıma aldım, uyuyor sandım. Önceden elime alınca hemen ciyaklamaya başlardı. Sevdim öptüm. Ama hareket etmedi. Sonra ben çığlık çığlığa ağlamaya başladım. Beyaz bir beze sardık, arka bahçede minik çam ağacının altını kazdık, içine yatırdık. Üstüne örtük. Toprakla karıştı , toprak oldu.. Ben bu sefer beceremedim, yaşatamadım onu, çok üzgünüm...

1.9.13

Header - Gülümse Yüzüme



Bu gördüğünüz iki şirin header da sevgili Yasemin için hazırladım. Kendisiyle kediler için yaptıklarıma gösterdiği ilgi sayesinde tanıştık. Ve onu tanıdığıma çok seviniyorum, çok çok fazla ortak noktamız var. Bir kere ikimizde kedi bakıyoruz. uğraşlarımız, düşüncelerimiz, fikirlerimiz çok benziyor. Oda hayvanlar için elinden gelen ne varsa yapmaya çalışıyor. Üstelik aynı memleketli olduğumuzu öğrendik, konuşurken son anda burcumuzun da aynı olduğunu öğrenmek sürpriz oldu bizim için:)


Blogunu ellerime bıraktı, bende içimden geleni yaptım. Umarım beğenirsiniz.

Öncelikle beni bulduğun için teşekkür ederim..
Sonra yolladığın mamalar ve hediye için...ve harika yazın için

Sevgiyle Kal...

Header - Oje Ruj Seli




Evime yerleşme işleri tam gaz devam ediyor. En uzun süren yer kütüphanelerin olacağı küçük oda oldu, incik cincik pek çok şey varmış:) Taşınma işinden önce yaptığım headerlar ve gelen mamalar var. Ancak yayınlamaya başlayabiliyorum.İşlerimde azaldığına göre yavaş yavaş, eski formuma geri dönerek, yaptıklarımı paylaşmaya devam ederim.

Bir hafta önce yaptığım bu headerımız da Oje & Ruj Seli bloguna ait. Benim gönlüm birinciden yanaydı ama kendisi ikincisini kullanmayı tercih etti. Ötekinin nasıl duracağını çok merak ediyorum.:) Denerse hep birlikte görmüş oluruz. 
Kedi mamamız ve yazı için teşekkür ederim. Güle güle kullan.