28.8.13

YENİ EVİMDEN MERHABA!



Ev taşınması nedenli, 4 günlük bir ara verdik.. İşte yine aranızdayım.:)
Ev taşımanın ne kadar zor olduğunu unutmuşum. Tekrar hatırlayıp an ve an bütün zorluklarını yaşadık.
Aslında 3 hafta önceden sözde hazır olduğumu sandığım halde, meğer daha bir o kadar da toparlanacak şey varmış..Kutula kutula bitmiyor. Çok eşyam yok derken, bu kadar eşya çıkınca içim daraldı resmen.. Neyse ki yeni evimin altında kocaman bir sığınak var. Ve benim bütün fazla ne varsa, oraya konuldu.
Yeni evimizi bir kaç gün önce boyattık. Ben internetten Kum Beji seçtim. Ferudun abi ,1,5 günde evi boyadı. Harika boyamış. Orada, burada damlamış bir damla boya aradım, bulamadım. Düşünün yani işinin ne kadar ehli biri. Sadece bana tek sürpriz, renk konusunda oldu. Önceki evimle aynı rengi seçmişim meğerse. Oysa ben kum bejini, internette ne kadar farklı bir renk sanıyordum. Sakın aldanmayın. Bizzat gidip kataloga bakın, benim gibi şaşkın olmayın. :)

22.8.13

DOĞAL KAHRAMANLAR -EPİC - ANİMASYON


Ice Age ( Buz Devri) ve Rio çizgi filminin yapımcılarından yine süper bir animasyon geldi. Orjinal ismi "Epic " olan bu animasyon filmini dün gece izledik. Konusu ormanda yaşayan küçük yaprak adamlar ve klasik iyi kötü savaşı anlatılıyor. Ama içinde çok güzel espriler var. Özelikle sümüklü böcek ve salyangoza bayıldım.

Kesinlikle izlenmeli...




21.8.13

KİTAP ŞEKLİNDE YÜZÜK


Gezerken bu yüzükleri gördüm. Hepsi birbirinden güzel ve şirinler.Burada satılıyormu bilmiyorum, ama satılırsa hemen almak isterim:)


Dinledim - Damien Rice - The Blower's Daughter


Çok uzun zamandır dinlemediğim bir şarkıydı. Hatırlayınca sizinle paylaşmak istedim.
İrlandalı Damien Rice'in "Closer" filminin soundtrack  albümünden olan bu şarkıyı, dinlerken gerçekten hüzünleneceksiniz.

İŞTE BAŞARININ ANAHTARI


Ahmet Şerif İzgören'i tanıyanlarınız vardır mutlaka. Kendisi kişisel gelişim uzmanı. Yazdığı bir çok kitabı var. Ben bir çoğunu okudum. Seminerlerde ki videolarını izledim, ara ara da izlerim. İnsanın bakış açısını çok geliştiren, düzenleyen ve ışık tutan biridir kendisi..Ahmet bey hayatın da başarılı olmak isteyenler için yapmaları  gereken başlıkları belirlemiş. Ben çok beğendim. Umarım işinize yarar ve uygulamak istersiniz. Bu maddeleri zaten uygulamayı bilen kişi hayatında kişisel başarıya ulaşmış demektir.


İşte başarının anahtarı ;

Dost olmak ,
Dürüst olmak,
Sözünde durmak,
Güler yüzlü olmak,

18.8.13

HEADER - BİZİM KIZ



Sokak kedilerimiz aç kalmasın projemde bana destek olan bloglarımızdan birisi olan Bizim Kız blogunun sahibesi Ayşegül bugün yazdığı şu yazısında projeyi öyle güzel anlatmış ki. Gerçekten çok duygulandım. Hepiniz özel insanlarsınız, ve çok teşekkür ederim.

Header'ını severek kullanmanı diliyorum.

Sevgiler.

16.8.13

Kedi Mamalarımız Geldi !!! Gülümse Yüzüme


Blog isminin şekerliğine bakar mısın? Şu an ki ruhsal durumuma cuk oturdu. Beni tanımaz etmez, ama benim yüzümü öyle bir gülümsetti ki, bunu hiç bir şeye değişmem. Dün kargocu geldi, her zaman ki gibi saat tam 11:00 de, elinde devasa büyüklükte bir paket. "Bu sefer sanırım yanlış getirdiniz sanırım" dedim. "Yoo size "dedi. Ama ben kedi kumu istemedim, kedi kumlarım bu kadar büyük oluyor genelde. İçinde kedi maması olacağı aklıma bile gelmedi. Paketi zorla içeri soktum.Açtım, tam 15 kg kocaman devasa bir kedi maması paketi.. Allah'ım bu sokak kedilerini 3 ay sabaha akşam doyurur dedim.

Bu harika paketi yüreği kocaman insan Gülümse Yüzüme blog'un sahibi sevgili Yasemin yollamış. O insanları hayvanları gerçekten çok seviyor. Kendisininde kedileri var. Hayvan seven hayvan sevenlerin halinden anlıyor. Bunu artık o kadar yoğun hissediyorum ki..ve her gün iyi ki kedilerim var diyorum. Yoksa saçma sapan insanlarla ve muhabbetlerle bir ömür sürüyor olacaktım..

Header - Tubişçe İşler




Sevgili Tuğba için bir header yapmıştım gitmeden önce, o blog başlığına yerleştirdikten sonra yayınlarım diye bekledim. Ama kendisi henüz koymamış, ya beğenmedi yada kullanmak istemiyor. Bilemedim. Onun istediği gibi görseller bulamadım. Bir gün bulursam değiştireceğimin sözü ile headerını yayınlıyorum.
Yolladığı mamalar için kendisine binlerce teşekkür..


Pet Şişelerinizi Atmayın ! Her Bir Pet Şişe Bir Hayvan Doyuracak. Hadi toplamaya !!!


Yedikule Hayvan barınağı gerçekten harika işler yapıyor. Başında bulunan insan çok özel insanlardan. Onlar için pet şişe kapağı biriktiriyordum. Kapaklarını aldığım şişelerin kendisini çöpe atarken içim sızlıyordu. Koca şişeyi neden biriktiremiyoruz diye, meğer bu şişeleri de toplayarak, hayvanlar için mama, aşı vs için kullanıyormuş. Bunu çok geç öğrenmeme ve bu kadar şişemin çöpe gitmesine gerçekten çok üzüldüm.

Hadi arkadaşlar pet şişe toplamaya başlayalım..

Biriktirdiğiniz şişeleri, kargo ile yollayabilir. Kendi imkanlarınız ile barınağa bırakabilir ve eğer çok fazla birikmişse, barınağa telefon ederek gelip almalarını sağlayabilirsiniz..

Yapacağınız tek şey pet şişeniz için bir koli yaprak içine atmak..

Hiç bir şey yapamıyorsanız bunu yapabilirsiniz...

http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/ana-sayfa/haydi-petsiseler-yedikuleye/

14.8.13

Minik Tofimize Acil Yuva Arıyoruz ! (Yuva Bulundu)


2 hafta önce, annemi kaybettim, kayboldum. Korkudan bir arabanın motoruna girdim.Sonra karnım çok acıktı, ağlamaya başladım. Sesimi Elif ablam duydu beni oradan çıkardı. Gonca anneme getirdi. Oda beni yıkadı, besledi, temizledi.Sonra beni başka bir anne kedinin ve kardeşlerin yanına koydu. Orada çok güzel eğleniyordum. Yeni annem beni sevdi, kardeşlerimle oyun oynuyorduk. Ama arada kötü çocuklar gelip, bizi korkutuyordu. Ayrıca kocaman köpekler mamalarımızı yemek için bahçeye girdiklerinde bizi de yiyecekler diye çok korkuyorduk. Üvey kardeşlerimin üçü kayboldu. Sonra annem diğer iki kardeşimi de ben uyurken götürmüş sanırım. Uyandığım da yapayalnız ve acıkmıştım.Gonca annem tatilden döndüğü gün gelip beni aldı, şimdi onlarda kalıyorum. Ama burada çok fazla duramayacakmışım. Lütfen beni evinize kabul eder misiniz? Hiç yaramazlık yapmam. Sadece çok yalnızım. Beni sevecek cici bir anne veya abiye çok ihtiyacım var.

Bu ufaklık dün geceden beri bizimle birlikte. Başına gelmedik kalmadı..O kadar iyi huylu ki, bakımı çok kolay bir kedicik. Ayrıca yükseklik korkusu var, bir metre kucağa alınınca hemen 4 bacağını açıyor korkudan:) Üvey annesinin yanında kum eğitimini almış. Kaka, çiş sorunu yok. Parazitlerinden arındı. Bu öksüz bebeğe acil bir yuva gerekiyor. Sokaklara dönsün istemiyorum, çünkü hem yalnız hemde çok savunmasız.

Bu bebeğe aile olmak isteyen lütfen bana mail yazsın.
Bu yazıyı paylaşırsanız çok sevinirim
İsmi: Tofi
Yaşı: 2 aylık
Cinsiyet: Erkek
Cinsi: Sarman Melezi
Mail: shemellon@gmail.com

Düzenleme: Minik Tofişimizi Necla Annesi sahiplendi. Onunla bir ömür mutlu yaşayacak harika bir anne bulduğu için bende çok mutluyum






















13.8.13

TATİLDEN DÖNDÜM ! DENİZLİ - SÜNGÜLLÜ KÖYÜ - PAMUKKALE - KAKLIK MAĞARASI- GÜMÜŞSU ŞELALESİ


Giderken tatile gidiyorum yazamadığım için, kimsenin de bayramını haliyle kutlayamadım. Geçmiş ramazan bayramınız kutluyorum. Umarım herkesin bayramı ve tatili güzel geçmiştir. Bizim tatilimiz gayet doyurucu ve dinlendirici geçti. Bir çok yeni yer ve insan tanıma ve görme imkanım oldu, bunun için mutluyum.

Süngüllü Köyü:

Bu sene eşimin memleketi Denizliye doğru uzandık. Hem ziyaret hemde tatil oldu bizim için. Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Süngüllü köyünde bir hafta kaldık. Orada kime sorduysam bir türlü köyün isminin nereden geldiğini öğrenemedim:) Sonunda ufak çaplı bir araştırma sonucu kafam iyice karıştı.:)..Birde Manisa Süngüllü Köyü buldum. Bu köyün ismi başına mor sümbüller takıp dolaşan kötü, gaddar bir ağadan geliyor. Belki bizim gittiğimiz köyde de bir sümbüllü ağa vardı. Gerçi Sümbül ve Süngül farklı kavramlar olabilir. Süngü'nün bir çok anlamı var. Velhasıl ben isminin nereden geldiğini bilmediğim bu köyde çok eğlendim..

Dağlarla çevrili güzel bir köy olan bu köyde eşimin babannesinin evinde kaldık. Ev iki katlı ve tahta döşemeli. Benim çocukluğumda kaldığım evler de hissetmemi sağladı bana, çok ta güzel asma kaplı bir balkonu var. Teo ve Tarçın orada çok mutluydular.Bütün gün güneşlendiler. Bizde akşam kahve ve sigara keyfi yaptık.

3.8.13

Kedi Mamalarımız Geldi !!! Gözdenin Masal Adası - Pınarla Hayat - Bizim Kız


Biraz size ağlanmak istiyorum. Çok sıkıldım bu hafta çünkü..
Başlıyorum, sıkıldığınız yerde bırakın çünkü baya bir mızmızlanacağım:)
- Birinci derdim sıcaklar. Bu sıcaklar beni mahvetti. Evimiz yanıyor resmen, dışarısı daha serin kesinlikle, ama ev hamam gibi. Klima taktıramadık, kiracıydık  burada.
- Vantilatörümüz var, açamıyoruz. Bizim deli kedilerimiz "don kişot " misali, üstüne atlarlar diye...
- Eşimin boynu tutuldu, 5 gün raporlu evde.. Sürekli karnım açıktı diyor, aslında kocaların sadece hafta sonu evde olması iyi bir şeymiş, şimdi anladım:)
- Ev darmadağınık ve sürekli kirleniyor. Halılar kalkınca evde kalktı resmen.. Halı sen ne güzel şeymişsin ya..
- Evi satın aldık ama gidip göremiyoruz, taşınamıyoruz. Önceki sahipleri, ev kiralayıp bir türlü taşınamadılar.
- Evdeki her şeyi bir hafta önceden  kolilere doldurduğum için eşim sürekli vıdı vıdı yapıyor. Oysa ben telaşlanmadan toparlanmak istemiştim. Ama 4 bardak, 4 tabak bırakmam kötü oldu tabi. Bir şey lazım olunca kolileri aç, ara falan kötü oldu:)
- Arkada baktığımız 5 kedi yavrumuza, bir çocuk dadandı. Her sabah birine bir şey olmuş mu diye, heyecandan geberiyoruz. Sonunda bugün Necla abla gidip, çocuğun annesiyle konuştu. Çocuk bildiğin seri katillerin çocukken ki profiline tam uyuyor. Ateş yakan, hayvanlara zarar veren cinsinden.. Böyle giderse kesinlikle bir seri katil doğuyor..Bugün mesela birini bulamadık, hala orta da yok..
- Dün bir arkadaşım, sokakta bir kedi yavrusu bulmuş zift içinde aldım, şu an ona bakıyorum..
- Dün telefonum durmak bilmedi, benim hayata bu kadar arayanım olmadı.
- Salı günü tatile çıkıyoruz. İki kedimi yanımda götüreceğim, ilk kez uzun yola çıkacaklar, onun için telaşlıyım, ya sürekli ağlarlarsa, ya gittikleri yerde huzursuz olurlarsa..
- Yavru kedileri beslemek için birini bulamıyorum, sokaktaki kedilere ve onlara her gün düzenli mama bırakacak biri bulamadık, aklım onlarda kalacak:(

Herşeye rağmen, her kargo geldiğin de yüzüm gülüyor. Yeni gelen mamalarımız ve yollayan bloglarımız;

Gözdenin Masal Adası 
Çok teşekkür ederim, kediler ve kendim adıma..:)
Sevgiyle kalın..




1.8.13

Header - Gözdenin Masal Adası




Sevgili Gözde," Pembe Köpük Tasarım" blog'un sahibi. Şimdi yeni bir blog açtı ve bu kişisel blogun da kendisi anlatacağı ve paylaşımlar da bulunacağı bu blog için benden header yapmamı rica etti.Bende dün gece onun için çalıştım ve Gözdenin masal dünyasını anlatmak isterken fazlaca uçtum sanırım ama çok eğlendim. :)

Teşekkür yazım ve kedi mamaları için teşekkür ederim..

Güle güle kullan:)